Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Połaniec i Klimontów najlepsi w finale wojewódzkim Pucharu Tymbarku U-12 [FOTO,WIDEO]

Połaniec i Klimontów najlepsi w finale wojewódzkim Pucharu Tymbarku U-12 [FOTO,WIDEO]

Ogromny pożar na Dolnym Śląsku! Płonie składowisko odpadów

AKTUALIZACJA
Ogromny pożar na Dolnym Śląsku! Płonie składowisko odpadów

Polecamy

Skandaliczna jakość lodów w polskich lodziarniach. Tak cię oszukują!

Skandaliczna jakość lodów w polskich lodziarniach. Tak cię oszukują!

Ozempikowa pupa. Nowy efekt uboczny leku

Ozempikowa pupa. Nowy efekt uboczny leku

Nawet 1000 zł mandatu. Za co możesz zapłacić w Tatrach największe kary?

Nawet 1000 zł mandatu. Za co możesz zapłacić w Tatrach największe kary?